Bildiğiniz gibi bir kaç gün önce anneler gününü kutladık, imkanı olanlarımız hediyeler aldı annelerine, kimisi bir çiçekle kimisi bir telefonla, mesajla kutladı annelerinin gününü ve bitti gitti..

Sosyal medyada annelerle çekilmiş fotoğraflar paylaşıldı, altına en afili sözleri yazma yarışından seçilmiş cümleler döşendi.

Sizce de bir güne sığdırılacak bir gün müdür anneler günü?

Şöyle bir düşünelim, bir yavruyu büyütmek, yetiştirmek için sonsuz fedakarlığı yapmış annelerimizi en çok kim hiç düşünmeden kırıp döküyor çoğu zaman?

Canımızı sıkacak, moralimizi bozacak cümleler kurduğunda en ağır tepkiyi kime verebiliyoruz rahatlıkla?

Yaşamının önemli bir bölümünde en tatlı uykuları bebeği için terketmiş olan annemize biz uyurken elektrik süpürgesi açtı diye nasıl da sinirleniyoruz değil mi?

Ama hala anneler gününde “son model” elektrik süpürgesi alıp hediye etmiş sayıyoruz kendimizi!

Ya da mutfak robotu,  tencere, ütü hediyesi araştırıyoruz. Tabi tüm bunlar toplumsal yaşayışımızda kadınlarımızın, annelerimizin üstüne yapışmış rollerden kaynaklanıyor.

Hiç duydunuz mu babalar gününde babaya tencere hediye edildiğini? Okurken bile garipsediniz diye tahmin ediyorum. İşte bir anneye de sadece anne rolünden sebep ütü tencere süpürge hediye etmemeliyiz.

Eee nasıl mı mutlu edeceğiz annelerimizi?

Konfor alanımızı sürekli yenileyen, bize kaliteli ve insanca yaşama fırsatı sunan annelerimize en azından bir gün hediye etmeliyiz. Evet bir gün! Ev halkının karnını doyurma kaygısı yaşamayacağı, yatakları toplama zorunluluğu hissetmeyeceği, bulaşık makinesini boş bulacağı bir gün hediye etmeliyiz. Çünku aslında herkesin görev ve sorumluluğu olan bu işler malesef annelerin üstüne yapışmış durumda..!