Seren SABUNCU
Kamuoyunda uzunca tartışmalara neden olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı resmen düşürüldü. İlçe ve il seçim kurulundan ret oyu alan Bozdoğan son merci olarak Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’na itirazda bulundu. Bozdoğan’ın itirazı YSK tarafından  reddedildi ve Bozdoğan’ın adalığı resmen düşmüş oldu.
CHP’den Memleket Partisi’ne geçerek yeniden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itiraz sonucu düşürülmüştü. Bozdoğan’ın resmi süreçte CHP’den istifa etmeden bir diğer partiden aday olduğu tespit edildi. Başkan Bozdoğan ve Memleket Partisi konuyu YSK’ya taşıdı. Dün yapılan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) toplantısında alınan karar gereği Bozdoğan’ın 31 Mart seçimlerine girmesinin yolu kapandı. 

İsmail Tatlıoğlu, Partisinden İstifa Etti İsmail Tatlıoğlu, Partisinden İstifa Etti

Fffsfasdfasdfasdasdad
‘BU ADAYLIKLARI NASIL ENGELLİYORSUNUZ?’
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde tepki gösterdi. İnce, “Bu sorunu çözecek YSK. YSK’ya güvenmekten başka bir şansımız kalmadı. Fakat bu ülkede tuz koktuğu için YSK’da farklı farklı kararlar alıyor. İl Seçim Kurulu başka, İlçe Seçim Kurulu başka, YSK başka bir şey söylüyor. Sayın hakimler siyaseti bilmeden kararlar alıyorsunuz. Merkez yoklamasında şöyle mi yapmışlar; beş aday adayı var, beşini getirip Parti Meclisi’nde oy almışlar. Hayır tek bir kişi geliyor. O bir kişi de oylamadan geçiyor. Yani sahtekarlık yapıyor siyasi partiler. Sayın yargıçlar da buna alet oluyor. Bir kişi süresi içerisinde bir partiden istifa etmişse her şeyden istifa etmiş demektir. Hangi hakla kişilerine seçime girmesini engelliyorsunuz. Ön seçimi mi kaybettiler? Bu adaylıkları nasıl engelliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İmece Gazetesi