Her gün rutin olarak bu işleri yapan ve ne mesai kavramı ne de sosyal güvenceleri olan ev hanımları için emeklilik yolu tartışılıyor. Peki ama ev hanımları nasıl emekli olacak? Ne kadar aylık prim ödeyecek? Kimler faydalanacak? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü çalışmalarda artık sona gelindi. Proje hayata geçtiğinde ev hanımlarına yıllık 25 bin 600 TL prim desteği sağlanacak.

Mehmet Şimşek Açıkladı: 'Türk Yatırım Fonu' Geliyor Mehmet Şimşek Açıkladı: 'Türk Yatırım Fonu' Geliyor

Torba yasaya girmesi beklenen düzenlemeyle ev hanımlarının prim ödemelerinin üçte birini devlet karşılayacak. Ev hanımlarının ödeyeceği tutarsa, son asgari ücrete göre 4 bin 357 TL olacak.

ATV Haber'e konuşan SGK Uzmanı İsa Karakaş "Ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primleri bugün itibariyle 6 bin 400 TL. Devlet ise her ay bu paranın 2 bin 133 TL'sini karşılayacak" dedi.Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta yaptırarak; emeklilik hakkı kazanabildiği gibi bakmakla yükümlü olduğu kişiler de sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek. Ayrıca çalışan anneler ve ev hanımlar için yıpranma payı da gündemde. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Haber Merkezi