Ebru DOST

Dismorfofobi: Görünüşle İlgili Aşırı Endişe ve Rahatsızlık Dismorfofobi: Görünüşle İlgili Aşırı Endişe ve Rahatsızlık

Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi Saymanı Mürsel Çiftçi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul'da kurulacak olan SMA Hastanesi projesini desteklediklerini belirtti.

Bakan Koca, İstanbul'da SMA hastaları için hastane kuracaklarını açıkladı. SMA hastalığı konusunda hassas olduğunu belirten Bakan Koca, 'Bu hastalığın istismar aracı olarak kullanılmasına tahammülümüz yok. SMA Bilim Kurulumuz var. Faydası ispat edilmiş olan ilacın temini sağlanıyor. Nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul'da yeni bir hastane kuruyoruz. Bu hastane hücre ve gen terapilerinin uygulanmasına özel olacak. Hastane ile aynı kampüste bir de hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçları üretecek tesis bulunacak. Böylelikle ilacı kendimiz üretip tedaviyi de kendimiz uygulayacağız' diye konuşmuştu.

Konuya ilişkin Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi'nden Sağlık Bakanına destek geldi.

Dernek adına destek mesajını okuyan Sayman Mürsel Çiftçi, 'SMA tedavisinde yeni atılan ilk adımı umut ve mutlulukla karşılıyoruz. SMA hastalarının tedavi ücreti, ülkemizde 2-3 milyon dolar arasında ve ülkemizde tedavisi yapılmıyor. 07.06.2023 tarihinde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın açıklamış olduğu SMA Hastanesi'nin ülkemizde ve İstanbul'da kuracağız demesini yürekten destekliyoruz, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi