Seren SABUNCU

Akkuyu Nükleer Santral(NGS) inşaatında çalışan işçilerin menenjit virüsü sebebiyle hastaneye kaldırılan işçilerden iki kişi hayatını kaybetmişti. Diğer işçilerin durumu için Mersin Valiliği’nden açıklama yapılması bekleniyor.

Mersin’in Gülnar İlçesi’nde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santral(NGS) inşaatında çalışan işçilerin, bakteriyel menenjit virüsü sebebiyle hastanelere sevk edilmelerine ilişkin çıkan haberler neticesinde Akkuyu Nükleer A.Ş’den açıklama gelmiş 2 işçinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Diğer işçilerin durumuna yönelik Mersin Valiliği’nden açıklama bekleniyor.

Yahudi Yerleşimciler Yardım Konvoyuna Saldırdı Yahudi Yerleşimciler Yardım Konvoyuna Saldırdı

NE OLMUŞTU?

Akkuyu Nükleer Santral inşaatı işçilerinin bakteriyel menenjit virüs hastalığıyla hastanelere sevk edilmişti. Akkuyu Nükleer A.Ş’den açıklama yapılarak salgından 2 işçinin hayatını kaybettiğine dair açıklama yapılmıştı.  Diğer işçiler için henüz bir açıklama gelmedi.

Yanıtlanması beklenen sorular şöyle;

1-      Menenjit şüphesi ile kaç kişi hastaneye kaldırıldı, kaç kişi tedavi ediliyor ve kaç kişinin durumu ağır?

2-      Akkuyu'da bir sağlık taraması yapıldı mı, genel şüpheli sayısı nedir?

3-      Karantina şüphesi var mıdır?

4-      Çalışan işçilerin, ailelerinin ve işçilerin temas ettiği diğer kişilerin sağlığını korumak adına Şirket yetkileri ve Bakanlığa bağlı kurumlar tarafından herhangi bir önlem alınmış mıdır? 

5-      Bu soruların aydınlatılması ve kamuoyunun bilgilendirmesi amacıyla başta şirket olmak üzere Sağlık Müdürlüğü tarafından bugüne dek yapılmayan açıklama ilgili bakanlık ve bakanlıklar tarafından yapılacak mıdır?

6-  Akkuyu NGS İnşaat sahasında hijyen denetimleri ve sağlık muayeneleri ne sıklıkla yapılıyor?

Kaynak: İmece Gazetesi