Kısa sürelide olsa tatil döneminde çocuklarıyla daha fazla vakit geçiren ebeveynler olarak bizler, mutlu olduysak da tatilin son günlerine doğru, şaka yolluda olsa okullar açılsa da rahat bir nefes alsak demeye başladık.

Çocuklarımızın kaliteli vakit geçirdikleri okul dönemlerinin değerini, sürekli bir aktivite yapmak isteyen, çabuk sıkılan, hızlı tüketen çocuklarımızla baş başa günler geçirince daha mı çok anlıyoruz?

Yapısı gereği meraklı, çok soru soran soru sormasa da eylemleriyle yaşamın içinde var olan, yerinde duramayan, tüketim toplumunun içerisinde üretken olmalarını ümit ettiğimiz çocuklarımız, hayatımızın vazgeçilmezleri, değerlilerimizle baş başa kalınca anne babaların özellikle annelerin ya da çalışan anneler varsa anneannelerin yakınmaları doruk noktasına ulaşıyor.

Bu tatlı serzeniş bile evlerinde sadece bir ya da iki çocuğuyla uzun süreli kalınca hayıflanan ebeveynlere, okulda 20-30 öğrenciyle belirli bir program ve amaç gereği ilgilenen öğretmenlerimize duyulan sevgi ve saygının bir kanıtı olmalı.

Öğretmenlerimizin değerini bilelim. En ufak bir rahatsızlıkta onların üzerine gitmeyelim ve sorumluluklarının tek bir çocuk olmadığını, koca bir sınıf olduğunu unutmayalım.

Çocuk yetiştirmekle, nesil yaratmak arasındaki ilişkiyi iyi analiz ederek eğitimcilerimize gereken saygıyı ve sevgiyi gösterelim.

Yeni dönemimiz hayırlı olsun.