Yıllık enflasyon oranına göre memur ve memur emeklilerinin Ocak maaşları yüzde 49.25, SSK ve Bağkur Emekli maaşları yüzde 37.57 oranında arttı.Ancak SSK ve Bağkur maaşlarında bir iyileştirme yapılacağı söyleniyor.Bu yazıyı yazdığım dakikalarda konu Kabine toplantısında gündeme gelecek. Gerek Cumhurbaşkanı yardımcısı gerekse Ak parti sözcüsü emekli maaşlarında iyileştirme yapılacağı, bunu yaparken bütçe disiplininden şaşmayacaklarını sık sık dile getiriyorlar.İş dönüp dolaşıp Mehmet Şimşek’te düğümleniyor.Gerek daha önceki bakanlığı zamanında,gerekse şimdi memur ve emekliye verilecek zamdan dolayı enflasyonun arttığını söylüyor Şimşek.Yani bu gruplar günah keçisi ilan ediliyorlar.Özellikle manipüle edilen TÜİK rakamları bile maaşlara yansırken eli titreyerek onaylıyor bakan.Sanki enflasyonun gerçek sorumluları çalışanlar ve emekliler gibi bir negatif tavır içerisinde.Ama Şimşek’in atladığı bir şey var.Memurlara enflasyon artı 8.077 TL verirken hiç sesi çıkmadı.Ama nedense emekliye gelince eli bir türlü zama yanaşmıyor.

      Şimdi elimizi vicdanımıza koyup şöyle bir düşünelim.7500 TL ile bir ay nasıl geçinilir? Eskiden çay simit hesabıyla iktidara gelenler acaba şimdi aynı hesabı yapıyor mu? Mesela devletten 3-5 yerden maaş alanlar emeklinin halini görebiliyor mu?Bu emeklinin hele evi kiralıksa kalan parayla nasıl geçinecek hiç düşünüyorlar mı?Etin kilosunun 450 TL olduğu,bir adet yumurtanın 5TL olduğu, bir bardak çayın 15 TL olduğu, bir adet simitin 10 TL olduğu bir ülkede sen hala gözüne at gözlüğü takıp etrafı inceliyorsan vay bu ülkenin haline.Çocuğu yatağa aç giren, bir çok ailenin pet perişan olduğu bir ortamda fert başına düşen milli geliri 25.000 Dolara çıkaracağız martavalına kimse kanmıyor.Hele her yıl en az 2-3 kere özellikle de seçimden önce söylenen enflasyonu tek haneye indireceğiz söylemine millet kıs kıs gülüyor.

Çünkü hükümetin ne yazık ki enflasyonu düşürmek için bir planı yok.Sadece zamlar ve vergi artışıyla işi kotarmaya çalışıyorlar.

       Yapılan yanlış ekonomik kararlar boş ver enflasyonu bir milim düşürmek üstelik son 20 yılın en yüksek seviyesine taşıdı.Düşük faiz, düşük enflasyon diyerek faizleri aşağıya çeken sistem dövizi fırlattı,Kur korumalı mevduat hesabıyla ne dolar düştü ne de enflasyon.Bir avuç tefeci büyük vurgunlar yaptı.Yatarak milyonlar kazandı.Şimdi bu işin yanlış olduğunu söyleyerek sistemden çıkılacağını enpoze etmeye çalışıyorlar.Ama atı alan Üsküdar’ı geçti.Üstelik bu hesaplardan vergi de alınmadı.Nereden bakarsan fecaat.Ama olsun iktidarı destekleyen basın her iki kararı da desteklemeye devam ediyor.Çünkü onlar için işin doğrusunun yanlışının önemi yok.Şayet bu hükümet yapmışsa bu doğrudur.Hiç bir sorgulama yapmadan biat kültürüyle sahip çıkmakta beis görmüyorlar.Ama olan garibana oldu;emekliye oldu,asgari ücretliye oldu,çiftçiye oldu,esnafa oldu…Devletin yüzde 10 kaymağını yiyenler haliyle bu işten memnunlar.

        Bütçenin son yıllarda açık vermesinin tek sebebi hovardaca harcanan paralar.Özellikle seçim döneminde har vurup harman savuranlar acısını emekliden çıkarıyorlar. Ellerinden gelse emeklinin maaşını kesecekler ama seçim var.İnsanın içinden keşke her yıl seçim olsa diye geçiyor.Ne yapalım dünya menfaat dünyası olmuş.Seçim bittiğinde başımıza neler geleceğini biliyoruz. Katı ekonomi politikaları en ince ayrıntısına kadar iliklerimizde hissedeceğiz.Bizde selden kütük toplayalım bu seçim arafesinde.Bir daha bu zamları görmemiz mümkün değil. Özellikle TÜİK marifetiyle enflasyon düşük gösterilecek ve bu zamlar hayal olacak.Zaten zamlar henüz cebimize girmeden her şeye en az yüzde 50 zam yapıldı.Denetim yok,tedbir yok.Herkes kafasına göre zam yapıyor.Olan dar gelirliye oluyor.

      Yazıma son verirken bir çift sözümde emeklilere.Ya emekli kardeşim artık gözünü aç.Körü körüne iktidarı destekleme.Zaten ülkede bir muhalefet sorunu var bari sen hükümeti denetle.Bunca yanlışa rağmen hala biat edercesine hükümete destek verme.Az da olsa uyanma zamanı geldi.Gözünü seçimden seçime boyayanlara karşı gardını al. Sen asilsin onlar vekil.Kendilerinin maaşını bir gecede artıranlar aylardır sana fazla bir maaş vermek için bütçe hesabı yapıyorlar.Evet halinden memnunsan devam et.Sonra şikayet etme.Son pişmanlık fayda etmez.Yetki sende.16 milyon emekli ve çalışan birleşse iktidara bile gelebilir.Bu sefer aklımızı kullanalım.Aklımızla oynayanlara fırsat vermeyelim.7500 TL ile geçinmenin zorluğunun bilinciyle sandıklara gidelim.Bir kere kırmızı kart göndersek yeter.