Seçimlere yaklaşık 1 ay kaldı.YSK kesin aday listelerini 3 martta ilan edecek.Artık bu listelerle partiler seçimlere girecek.CHP bir çok yerde daha önce ön seçime girip ancak aday gösterilmeyen ve başka partilerden aday olanlara karşı YSK’ya itirazda bulundu. Bazı başkanların adaylıkları iptal olurken bazılarının itirazları reddedildi.Özellikle CHP’nin güçlü olduğu yerler tabiki önem taşıyor.Çok adaylı bir seçimde bir oyun bile ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.CHP kendi kalelerini kaybetmek istemiyor.Çünkü bu seçimde gerçekten CHP aday belirleme de büyük hatalar yaptı.Bir çok başarılı belediye başkanını bazı saiklerle aday göstermedi.Bunu daha önceki yazılarımızda ayrıntılarıyla açıklamıştık.Bu yanlışa karşı haksızlığa uğradığını düşünen başkanlar başka partilerden aday oldu.Bazıları da bağımsız aday oldu.Dolayısıyla pasta bölünecek.Hiç beklemedikleri bir seçim hezimeti yaşayabilir CHP.

     Gelelim esas konumuza.Bana göre bu seçim sadece İstanbul’da yaşanacak.Hem cumhur ittifakı,hemde diğer partilerin 31 Mart gecesi dikkat kesileceği il İstanbul seçimleri olacak.2019 yerel seçimlerde Beylikdüzü belediye başkanı olan ve o dönemde tanınırlığı yüzde 10 civarında olan Ekrem İmamoğlu seçimi kazandı.Hemde ikinci kez çok farklı kazandı.Karşısında meclis başkanlığı ve başbakanlık yapmış Binali Yıldırım’a rağmen kazandı.Devletin tüm imkanların rağmen kazandı.Sisi’mi kazanacak, Binali’mi kazanacak söylemine rağmen kazandı.Pontus gölgesinde kazandı. Yunan destekliyor yalanına rağmen kazandı. Tüm anketlerin Binali Yıldırımın kazanacağını açıklamalarına rağmen ipi iki kez göğüsledi. Ve bu günlere geldik.

       Seçimi kazandıktan sonra topal ördek örneği verildi.Belediye meclisi cumhur ittifakının çoğunluğundaydı.İş yaptırmamaya kararlıydılar.Adeta cumhur ittifakı İmamoğlu’na savaş açmıştı.Hiç bir kamu bankası kredi vermiyordu.Paralel bir metro yapımı yürütülüyordu.Metroların logoları bile farklıydı.Ben yaptım,sen yaptın diye diye 5 yıl geride kaldı.Tüm bu engellemelere rağmen İmamoğlu çalıştı.Bir çok metro yaptı.Halkın nabzını iyi tuttu.Her ortamda engellendiğini halkı ile paylaştı.İnsanlara dokundu.Sosyal belediyeciliği İstanbul için uygulamaya devam etti.Başardıkları yanında başaramadıkları tabi ki vardı.Ama Murat Kurum bile vaatlerinin yüzde 87’sini yaptı dedi.Gerçi sonra bunu tevil etti ama söz ağızdan bir kere çıktı.İlk seçimde yüzde 10 tanınırlığı olan İmamoğlu artık tüm Türkiye’nin,hatta dünyanın tanıdığı bir belediye başkanı olmayı başardı.

      Karşısında eski bakan,İstanbul milletvekili Murat Kurum aday.Daha önce Toki başkanlığı yaptı.Onu da Türkiye iyi tanıyor.Sakin kişiliği ve çalışkanlığı dillerde.Ama bana göre Murat Kurum bir siyasetçiden çok bir bürokrat havasında.Konuşmayı iyi beceren İmamoğlu karşısında biraz durağan bir yapısı var.Belki yapacaklarını halka anlatmakta zorluk çekiyor.Bununda en büyük sebebi İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır söyleminin yükü altında projelerini tam ortaya koyamaması yatıyor.Mesela vaatleri arasında İstanbul kanalı yok.Bunun gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayal olduğunu oda biliyor ki artık İstanbul kanalından hiç söz etmiyor.Zaten vaatlerinin bir çoğunu İmamoğlu yapmış ve yapmaya devam ediyor. En dikkat çeken vaadi 650 bin konut projesi. Ama daha önce verilen sözlerin tutulmaması ve bir çok mağdurun protestoları Murat Kurum için bir handikap.En son İliç olayı ise Kurum’un oyuna menfi edecek gibi.

      Deşik ya 31 martta gözler özellikle İstanbul seçimlerinde olacak.Yavaş yavaş anketler gelmeye başladı.Anketlerde seçimin baş başa geçeceği görülüyor.Evet muhalefet aday çıkardı ama bu tabanda bir anlamı olmayacak.İmamoğlu’nun Türkiye ittifakı tutmuş gibi.Özellikle İyi parti tabanı oyunu İmamoğlu’ndan yana kullanacak.Dem aday çıkardı ama onlarda seçim günü büyük ihtimalle İmamoğlu’na oy verecek.özellikle yeniden refah partisinin adayının alacağı oy çık önemli.Belki seçimin kaderini belirleyecek. Çünkü yeniden refah partisi Erbakan’ın damadını aday gösterdi.Benim şahsi kanaatim tüm engellemelere rağmen, muhalefetin dağınıklığına rağmen İmamoğlu’nun ipi göğüsleyeceği yönünde.